Atol Avion Oy järjestää kaikille avoimen tilaisuuden torstaina 26.4.2018 klo 16.00 alkaen Malmin lentokentällä, johon ATOLia voi tulla katsomaan.
Se on siellä nähtävillä sekä maassa että ilmassa klo 20.00 asti.
 
Tulkaa itse toteamaan minkä tuhannet messuvieraat Saksassa jo kokivat!
Aikataulu ja ohjelma:
16.00 – 20.00 Kaikille avoin tilaisuus
Lennot:
16.00 – 16.30 ATOL Lentonäytös 1
18.30 – 19.00 ATOL Lentonäytös 2
 
TERVETULOA!
PS. Muistathan katsastaa käynnissä olevan osakeantimme tiedot täältä.

Friedrichshafen, Saksa 20.4.2018

Atol Avion Oy on AERO 2018 -messuilla allekirjoittanut sopimuksen ranskalaisen Beringer AERO -yhtiön kanssa. Beringer AERO tulee toimittamaan kaikki jarru- ja pyöräosat  ATOL 650 LSA -koneisiin.

”Olemme valtaamassa maailman amfibiomarkkinat korkealaatuisella ja monikäyttöisellä ATOL 650 LSA koneella. Tavoitteemme alusta alkaen oli suunnitella ja valmistaa luokassaan maailman paras vesilentokone ja mielestämme olemme tässä onnistuneet. Beringer on kiistatta maailman paras jarru -ja pyörä osien valmistaja ja laajalti tunnettu valmistamiensa osien laadusta ja tyylikkäästä ulkonäöstä. Sen vuoksi Beringer oli luonteva valinta yhteistyökumppaniksemme”, totesi Markku Koivurova, Atol Avion Oyn toimitusjohtaja.

Lisätiedot:

Markku Koivurova
Atol Avion Oy
Hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja
email. markku.koivurova@atol.fi
puh. 0400 180 056

Anssi Rekula
Atol Avion Oy
Co-founder, hallituksen jäsen
e-mail. anssi.rekula@atol.fi
puh. 040 501 4156

Rovaniemi 19.4.2018

Atol Avion ja Atol USA Inc ovat solmineet lisensointisopimuksen ja julkistaneet Atol USA Inc:n täydennetyn hallituksen kokoonpanon.

Atol Avion ja Atol USA julkistivat eilen AERO 2018 -messuilla Saksassa allekirjoittaneensa lisensointisopimuksen, jolla Atol USA saa yksinoikeudet valmistaa ATOL 650 LSA koneita Pohjois-Amerikan markkinoille. Atol USA Inc. on joint venture yhtiö, jonka Atol Avion Oy ja yhdysvaltalainen sijoittajaryhmä yhdessä omistavat.  Yhtiö toimii Mainen osavaltiossa, USAn itärannikolla Brunswickin kaupungissa.

Atol USA tiedotti täydentäneensä hallitustaan. Tähän mennessä hallitukseen ovat kuuluneet Paul Richards (puheenjohtaja), Anssi Rekula ja Jaakko Kilpeläinen. Hallitusta täydentäviksi uusiksi jäseniksi on valittu Barry Valentine ja Earle Harvey. Barry Valentine on entinen FAA:n (Federal Aviation Administration) pitkäaikainen ja arvostettu virkamies, ja Earl Harvey on entinen Border Trust Co. yhtiön toimitusjohtaja ja kokenut pankkiiri.

Anssi Rekula, Atol Avionin myyntijohtaja ja yksi perustajista kertoo: ”Pohjois-Amerikka on suurin yksittäinen yleisilmailun markkina, jossa on valtava potentiaali vesikoneille. Uskomme että Atol USA Inc. on paras ja nopein ratkaisu palvella Pohjois-Amerikan asiakkaitamme. Rovaniemen tehtaamme keskittyy palvelemaan muuta maailmaa ja tuotekehittelyä, mutta tekee myös kaikki puuosat kaikkiin USAn tehtailla kokoonpantaviin koneisiin.”

”Tämä sopimus on luonnollinen askel kasvupolullamme” jatkaa Markku Koivurova, Atol Avion Oyn toimitusjohtaja. ” Olemme täysin sitoutuneet Pohjois-Amerikkaan ja uskomme että kokoonpano USA:ssa on luonnollisin ja kustannustehokkain tapa markkinan valtaamiseen.  Meidän hyväksyntäprosessi EUn alueella on hyvällä mallilla ja nyt on oikea aika USAn toimintojen aloitukselle.”

Atol Avion Oy aloittaa Atol 650 LSA:n asiakastoimitukset vuoden 2018 loppupuolella ja Atol USA tavoittelee  toimitusten aloitusta vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla.

Lisätiedot:

Markku Koivurova
Atol Avion Oy
Hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja
email. markku.koivurova@atol.fi
puh. 0400 180 056

Anssi Rekula
Atol Avion Oy
Co-founder, hallituksen jäsen
e-mail. anssi.rekula@atol.fi
puh. 040 501 4156

Atol Avion Oy avasi osakeannin 18.4.2018 klo 12.00. Osakeannissa tarjotaan yleisölle merkittäväksi enintään 3000 kpl yhtiön uusia osakkeita, eli 11,5% osuus yhtiöstä. Anti sulkeutuu viimeistään 17.5. klo 12.00. Yhtiö pidättää oikeuden katkaista osakkeiden myynnin ennen määräajan päättymistä.

Annissa yhtiön osakemäärä nousee nykyisestä 23100 kappaleesta enintään 26100 kappaleeseen.

Merkittäväksi tarjottavien osakkeiden myyntihinnaksi määräytyy 250 – 300 euroa / kappale kertamerkinnän suuruudesta riippuen. Minimimerkintä on 5 osaketta. Merkinnän suuruudelle ei ole kattoa.

Tällä hetkellä Atol Avion Oy:ssä on hieman yli 100 osakasta. Yhtiöllä on yksi osakesarja ja kaikki sen osakkeet, myös nyt liikkeelle laskettavat uudet osakkeet, ovat oikeuksiltaan yhtäläisiä osingonjaon ja äänioikeuden osalta.

Merkintähinnasta kirjataan osakepääomaan 25% ja 75% kirjataan yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman (SVOP) rahastoon.Tämä yhtiössä vakiintunut kirjaustapa mahdollistaa sen, että osakkaat voivat saada, yhtiökokouksen niin päättäessä, normaalin osingonjaon lisäksi tai sen sijaan SVOP korkoa ja / tai verovapaata SVOP rahaston palautusta yhtiön taseen ja maksukykyisyyden puitteissa.

Yhtiöllä on vahvat kasvunäkymät kansainvälisillä markkinoilla. Tuotannon, tyyppihyväksynnän loppuunsaattamisen ja voimakkaan kasvun turvaamiseksi yhtiö tavoittelee osakeannilla lisää käyttöpääomaa. Yhtiö on Suomen Asiakastiedon ”Suomen Vahvimmat 2018” mukaan korkeaan AA-luokkaan kuuluva.

ATOL 650 LSA on otettu kaikkialla erittäin hyvin vastaan, niin yleisön, lehdistön kuin muiden alan toimijoiden keskuudessa. Yhtiö jatkuvasti kyselyjä potentiaalisilta ostajilta ympäri maailmaa. Vastataksemme maailman suurimman lentokonemarkkinan, USA ja Kanada, kysyntään ja poistaaksemme kaupan esteitä, olemme perustaneet yhdessä amerikkalaisen kumppanimme kanssa Atol USA Inc. nimisen yhtiön USA:n Mainen osavaltioon Brunswickin kaupunkiin. Yhtiö on tasaosuuksin perustettu joint-venture.

Yhtiö aloittaa Atol 650 LSA koneiden kokoonpanotoiminnan USA:n ja Kanadan markkinoita varten. Avainkomponentit, kuten korkealaatuiset jalostetut puuosat ja alipaineliimatut komposiitit toimitetaan Atol Avion Oy:n tehtaalta Suomesta. Osien toimituksen lisäksi Atol Avion Oy saa rojaltin tuoteoikeuksista jokaisesta asiakkaalle luovutetusta koneesta.  Atol USA Inc. vastaa koneiden Pohjois-Amerikan myynnistä, kokoonpanosta, huollosta ja lentokoulutuksesta.

Atol USA Inc. järjestää oman toimintansa kasvun turvaamiseksi osakeannin. Tehtyjen sopimusten mukaisesti Atol Avion Oy ei rahoita USA:n ja Kanadan markkinan vaatimia investointeja tai käyttöpääomaa. Atol USA Inc. on tärkeä elementti Atol Avin Oy:n kansainvälistymisessä ja kasvussa. Sen avulla yhtiö on kyennyt poistamaan merkittävän osan USA:n markkinaan etabloitumisen esteistä ja riskeistä.

Yhtiö on myös turvaamassa kasvun edellytyksiä hakemalla EU-rahoitusta Horizon 2020 -ohjelmasta. Olemme saaneet kootuksi hankkeen valmisteluun erinomaisen tiimin ja uskomme että meillä on ensiluokkaiset mahdollisuudet saada tätä kautta jopa 2 miljoonaa euroa suoraa kasvun tukea.

Nyt käynnistyvän annin osakkeiden merkintä tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen shares@atol.fi. Merkintäviestistä tulee käydä ilmi merkitsijän nimi, osoite, email sekä Y-tunnus / sotu.

Merkintä on sitova ja se tulee maksaa merkinnän vahvistusviestissä kerrottavalle Atol Avion Oy:n tilille viimeistään kolmantena päivänä vahvistusviestistä. Merkinnät vahvistetaan saapumisjärjestyksessä. Mikäli osakkeita ylimerkitään, katkaistaan anti ja viimeisin merkintä täytetään siltä osin, kun osakkeita on jäljellä.

Katso lisätiedot oheisesta esitteestä.

Lisätietoja antavat:

Markku Koivurova
Atol Avion Oy
Hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja
email. markku.koivurova@atol.fi
puh. 0400 180 056

ja

Anssi Rekula
Atol Avion Oy
Co-founder, hallituksen jäsen
e-mail. anssi.rekula@atol.fi
puh. 040 501 4156

ATOL Expands to USA

05.04.2017

PRESS RELEASE April 4th 2017

Rovaniemi, Finland,
Friedrichshafen, Germany

Brunswick, Maine, USA,
Lakeland, Florida, USA

Atol Avion today announced the creation of Atol USA, Inc., a joint venture between Finland’s Atol Avion and a US based investor group for the production, distribution and support of the Atol 650 LSA in the North American market. Atol USA also announced the selection of Brunswick Landing for its US headquarters and production facility.

Mr. Paul Richards has been chosen to be the person in charge of the fund raising and to ramp up the assembly in the US.

Atol Avion is very excited to have experienced and motivated persons in its US team and believes that this is the fastest and best way to serve our North American customers in the biggest and fastest growing market area.

The negotiations of the structure and the location of the Atol Avion USA has been a very pleasant and efficient process says Co-founder Anssi Rekula of Atol Avion Oy Finland.

The Atol USA Inc. combines the strengths of Atol Avion Oy’s Team Finland and the US Team.

The further improved ATOL 650 LSA can be seen at AERO Friedrichshafen in the coming days.

The test flight program of Atol 650 LSA is well on the go and the demo flights for the potential clients start in Finland in the end of April / early May 2017.
Interested clients are welcomed to fly the amazing Atol 650 LSA.

Atol Avion will begin deliveries for the first customers from their Finnish factory on the second half of this year and deliveries from the Brunswick Landing operation are scheduled for mid-2018.

About Atol Avion:

Was founded by Mr. Markku Koivurova and Mr. Anssi Rekula in 2012 to continue the development of Mr. Koivurova’s innovation of Atol 650 LSA amphibian. The company resides at Arctic Circle in the city of Rovaniemi, Finland.
Amphibian flying offers extreme freedom especially in Finland, the land of thousands and thousands of lakes and rivers.

www.atol.fi

About Atol USA, Inc: Atol USA, Inc is a joint venture between Atol Avion and an American Investor group and was formed to handle the production, delivery and support of the Atol 650 for the North American market. Atol USA is headquartered at Brunswick Landing in Brunswick, ME.

www.atol.us

For further information:

Atol Avion Oy
Co-Founder Anssi Rekula, tel. +358-40-501 4156

Atol USA Inc.
President Paul Richards tel. +1-888-928-4362